GyerekmesékGyerekmesék

Deep 2017

Csápi - Az óceán hőse (Deep)

spanyol családi animációs film, 92 perc, 2017

Alig száz év múlva a megemelkedett tengerek elmossák a partmenti városokat, és az emberiség a csillagok közé menekül a tönkretett Földről. Történetünk főhőse, a kissé idegesítő Csápi, legjobb barátaival, Evóval, a horgászhallal és Alízzal, a makrélával éli gondtalan életét a poszt-apokaliptikus óceán mélyén. A vízi élőlények színes közösségét Csápi nagyapja, Kraken vezeti.
Egy napon - köszönhetően Csápi olthatatlan érdeklődésének az emberek dolgai iránt - hősünk felrobbant egy hátrahagyott torpedót, és ezzel komoly veszélybe sodor mindenkit, ugyanis a tenger apraját és nagyját egy kőomlás ejti csapdába. Csápi Kraken utasítására elindul, hogy megtalálja Nathant, a bálnát, és a segítségét kérje a többiek kiszabadításában. Barátaink kalandjuk során számos lélegzetelállító helyre eljutnak és megismerkednek a tenger furcsa lényeivel.
Elsőre ez egy Némó nyomában a Wall-E világába ültetve. Ám a film nem ér fel a Pixar alkotásokhoz: egyszerű történetvezetés és egysíkú, néha bosszantó karakterek jellemzik. És - bár a lerombolt New York vagy a Titanic roncsai elég látványosak - semmi olyannal nem találkozunk, amit már ne láttunk volna valahol korábban.

Információs- és moziportálok

Vissza