GyerekmesékGyerekmesék

Hírek

Heti bemutató: Ferdinánd

2017.12.21
Ferdinand 2017 Ezen a héten megismerkedhetünk Ferdinánddal, a bikával. Hősünk bajnoknak született. Végzete, hogy matadorokkal küzdjön meg az aréna forró homokjában. Ám a bikafarm többi lakójának teljes döbbenetére hősünket mindez hidegen hagyja. Ő egy virágos mezőre vágyik, barátok közé. Egy napon, megismeri a bikák végzetét és megtudja, hogy az arénában - bárhogyan is küzd - nem győzhet az emberekkel szemben. Ferdinánd elhatározza, hogy megszökik a farmról, és hamarosan békességre, és új, szerető családra lel. Végzete elől mégsem menekülhet. Egy szerencsétlen véletlen folytán a közeli városka lakói azt gondolják róla, egy veszedelmes vadállat, ezért hamarosan az arénában találja magát.

Heti bemutató: Paddington 2

2017.11.30
Paddington2 2017 A héten ismét találkozhatunk Paddingtonnal, a cuki mackóval. Szeretetre méltó főhősünk legutóbb meleg otthonra lelt a Brown családnál, Windsor Gardens-ben.
Most, amint közeledik Lucy néni szülinapja, Paddington elhatározza, hogy egy régi, antik könyvet vesz neki ajándékba. Miközben mindent megtesz, hogy tisztességes munkával megkeresse a könyvre való pénzt, az értékes könyvritkaságnak lába kél, és medvénket gyanúsítják a tolvajlással. Paddingtonnak újdonsült családja segítségével fel kell derítenie az igazi rabló személyét.

Heti bemutató: Coco

2017.11.23
Coco 2017 A Coco, a halottak birodalmában játszódó új Pixar mesefilm. Ennek ellenére nem kell valami félelmetes történetre gondolni, ha a gyerkőc már iskolás korú, érdemes elvinni a moziba, és együtt megnézni vele.
Miguel, a mexikói fiú cipészcsaládból származik, ám minden vágya az, hogy egy napon ünnepelt zenész váljék belőle. Nincs egyszerű dolga, mert családjában generációk óta tiltott a zene, mióta egy őse egykor otthagyta feleségét és kislányát hogy zenész lehessen. Miguel azonban nem adja fel, és halottak napján egy családi veszekedést követően ellopja bálványa, a rég halott Ernesto de la Cruz gitárját. A fiú a halottak birodalmába kerül, és megtudja, hogy csak úgy térhet vissza az élők közé, ha egy halott őse megáldja. Miguel összefut Hectorral, a cselszövő csontvázzal, és elindul, hogy fellelje de la Cruzt és visszatérjen az élők világába.
Látványos és érzelmes mese, a legjobb Pixar hagyományokat követve.

Heti bemutató: Szörnyen boldog család

2017.11.02
Monsterfamily 2017 És íme, itt egy újabb vámpíros-szörnyes animációs film Halloween tiszteletére. Sajnos ez is csak közepesre sikerült, de a kötelező hangulatot azért hozza.
A Wishbone-ék egy hétköznapi, ám nem túl boldog család. Az édesanya, Emma, eladósodott könyvesboltjával küzd, míg férje, Frank zsarnoki főnökével hadakozik nap mint nap. A kis zseni Max épp nehéz időszakot él át az iskolában, gimis lányuk, Fay, pedig fülig szerelmes egy srácba. Emma, hogy kicsit felrázza őket, azt tervezi, hogy Halloween estéjén jelmezes buliba viszi a családot. Itt azonban Baba Jaga, a szláv mesék boszorkánya megátkozza őket, így igazi vámpírrá, Frankensteinné, vérfarkassá és múmiává változnak. Emmának nincs egyszerű dolga, hogy összetartsa szörnyekből álló családját, és közben megfejtse, hogyan csinálhatják vissza a gonosz varázslatot. Így jutnak el egyenesen a sötétség fejedelméhez, a félelmetes, ámde rendkívül megnyerő Drakula grófhoz.

Heti bemutató: A kis vámpír

2017.10.19
Thelittlevampire 2017 Ezen a héten egy halloween-i animációt kaptunk vámpírokkal.
Rudolph nem egyszerű 13 éves, ugyanis egy vámpírcsalád sarja. Hosszú ideje él bezárva a kastélyukba, mert klánjukat egy megszállott vámpírvadász fenyegeti. Nem csoda, hogy amikor ismét egy eseménytelen szülinapja közeleg, úgy dönt, megszökik a hosszúra nyúlt szobafogságból és világot lát. Így találkozik Tonyval, a hasonló korú, halandó sráccal, aki engesztelhetetlenül rajong a kísértet járta kastélyokért, sírkertekért és persze vámpírokért. Tony segít Rudolphnak megmenteni családját a rájuk leselkedő veszélytől, és eközben lassan barátokká válnak.
Idejét múlt grafikát és a vártnál kevesebb humort kapunk, de azért egyszer nézhető.

Heti bemutató: My Little Pony - A film

2017.10.12
Mylittleponythemovie 2017 Ezen a héten a Hasbro pónik békés életét és viszontagságait bemutató mese kerül a mozikba.
Twilight Sparkle hercegnő békében él a csodálatos Equestriában legjobb barátaival. Épp a pónik nagy eseményére, a Barátság Fesztiválra készülnek, amikor léghajóján feltűnik az ádász Vihar király és póni csatlósa, a gonosz Tornádó parancsnok. A fesztiválnak vége szakad, a pónik varázserejét elrabolják. Nem marad más hátra, Twilight Sparkle és barátai, Rainbow Dash, Applejack, Pinkie Pie, Rarity és Fluttershy veszélyes utazásra indulnak, hogy felleljék Novo királynőt, és megtudják, hogyan győzhetik le Vihar királyt visszaállítva a békét Equestriában.
Mozi után kötelező program a legközelebbi játékbolt meglátogatása.

Heti bemutató: Salamon király kalandjai

2017.09.28
Thelegendofkingsolomon 2017 A héten egy jól sikerült izraeli-magyar animációs film érkezik a mozikba.
Az ifjú Salamon apjától, Dávidtól örökli meg a trónt, ám még nem áll készen az uralkodásra. Barátjával, Tobival, a rókával csak a szórakozást és a kalandot keresik. Egy napon Jeruzsálembe érkezik Sába királynője, Balkis, hogy annak rendje és módja szerint egy előre elrendezett házasságban Salamon felesége legyen. Ám az esküvő előtt felbukkan Hadad, Edóm királyának fia, aki bosszút akar állni hősünkön Edóm lerombolása miatt. Hadad megidézi Asmodeust, a démonkirályt. Asmodeus az Arab-sivatagba száműzi Salamont. Hősünknek le kell győznie a démont, ha ismét uralkodni akar. Kalandos utazásra indul a sivatagon át Petra sziklavárosába, ahol találkozik az ifjú Naamával hercegnővel. A két fiatal között vonzalom ébred, miközben együtt indulnak megfékezni Asmodeust és visszaszerezni Salamon királyi gyűrűjét.

Heti bemutató: A Lego Ninjago film

2017.09.21
Thelegoninjagomovie 2017 A Lego kaland és a Lego Batman - A film után a héten itt a harmadik egész estés Lego mesefilm - kicsit gyengébb, mint az elődei, de még mindig jó szórakozás.
Garmadon, a sötét ninja a világ ura akar lenni. Első célpontja Ninjago városa. Ám arra nincsen felkészülve, hogy a város védelmezői között ott van saját fia, Lloyd is. Lloyd, akit sötét családi múltja miatt kiközösítenek, Wu mester felügyelete alatt, a jó ninják csapatában találja meg küldetését. Célja, hogy bizonyítsa rátermettségét, felvegye a harcot a várost terrorizáló gonosz támadókkal és megmentse Ninjagót.

Heti bemutató: Fantasztikus utazás Óz birodalmába

2017.09.14
Urfinandhiswoodensoldiers 2017 A héten egy orosz animációs filmre vihetjük a gyerkőcöt a moziba. A történet Óz világában játszódik és Alekszandr Melentyjevics Volkov 1963-as mesekönyve alapján készült. Van, akinek be fog jönni az adaptáció az ismerős helyszínek miatt, de a történet elég egyszerű, a poénokat pedig már százszor elsütötték más filmekben. A mese képi kidolgozása sem túl erős, inkább azt mondanám, kicsit idejétmúlt.
Urfin varázserővel bíró fafaragó. Ám többre vágyik, mint a legtöbb ember: uralkodó akar lenni. Ezért fabábukból hadsereget épít, és segítségükkel elfoglalja Smaragdvárost. Ám egyvalakivel nem számol: felbukkan Dorothy. A kislány minél előbb vissza szeretne jutni otthonába, Kansasba, azonban előtte segít régi barátainak: a Madárijesztőnek, a Bádogembernek és a bátor Oroszlánnak, hogy legyőzzék Urfint.

Heti bemutató: Óriásláb fia

2017.09.07
Thesonofbigfoot 2017 Adam átlagos tini, pont olyan átlagos, mint a róla készült animációs film. Amikor hősünk rég elveszett édesapja nyomába indul, hamarosan rájön, hogy egyáltalán nem átlagos családba született: ugyanis ő Óriásláb fia. A félelmetes külsejű, de szeretetreméltó édesapja segítségével hamarosan felfedezi, hogy fantasztikus képességei vannak: nemcsak a haja nő rendkívül gyorsan, de gyors, mint a szélvész, és érti az állatok nyelvét is.
Nemsokára szüksége is lesz minden tudására, hogy újdonsült barátai, az erdő lakói segítségével megmentse apját az őt üldöző HairCo. gátlástalan tudósaitól.

Régebbi bejegyzések